Byske Skoterklubb

"Följ oss skall du se att DU kör fast!"

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

 

Finnträsket är en fin plats vintertid där många pimplar och där hålls också en fisketävling, Ålundsnappet, varje påsk. Skoterleden går i stort sett längs hela Finnträsket från badplatsen i söder till sjöns nordöstra del där leden försvinner mot Ålund.
Och här återfinns också det ett vindskydd i solläge som trots att sjön är ganska välbesökt sällan är upptaget. Räkna inte med att det finns ved på plats utan ta med dig detta.

Vi gissar att anledningen till att detta vindskydd är sällan använt är främst att de boende runt sjön har sin ‘egna’ grillplats mitt på sjön där det alltsom oftast brinner en eld. Så om du känner dig lat och inte vill starta en egen eld så var inte blyg utan håll fram mot grillplatsen och fråga om man får grilla med ortsbefolkningen ty de är ett trevligt släkte!
Förutom fisketävlingen ordnar byn även ett arrangemang under vintertid kallat SNÖSKOJ så det finns all anledning att lära sig vägen hit.

BildSaknas

Vägbeskrivning: (Ungefärlig koordinat: 65.110866,21.021014)
Skyltning både norrifrån och söderifrån pekar ut Finnträsket och leden för rakt ut på sjön så man missar det liksom inte.

Under den kommande säsongen önskar jag att ni medlemmar fotograferar Vindskyddet och platsen + allt annat som kan var av intresse för förstagångsbesökaren och skickar in de bilderna till oss.