Byske Skoterklubb

"Följ oss skall du se att DU kör fast!"

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Degerberget är ett av Byske Skoterklubbs absolut populäraste utflyktsmål. Det är unikt på så sätt att man kan köra skotern ända upp till den avrundade bergstoppen som erbjuder en helt fri utsikt över skogslandskapet nedanför.

Toppen är dock ofta blåsig så Vindskyddet ligger i lä, något nedanför toppen i perfekt sol-läge! Vindskyddet är väl omhändertaget av närboende och bli inte förvånad om du finner grillgaller, grillspett, sittunderlag och ved som du kan få låna!

BildSaknas
Vägbeskrivning: (Ungefärlig Koordinat: 65.082944,20.972085 )
Degerberget nås både från Finnträsket Ålund och från Fällfors både via officiella skoterleder och ”av hävd leder” från de omkringliggande byarna.
Om du aldrig varit där förut så välj att köra skoterleden från Byske mot Finnträsket Ålund – där det finns skyltar. Du behöver inte köra ut på sjön utan leden går runt sjön på södra sidan. Från detta håll möter du också den snälla vägen upp mot toppen som slingrande klättrar upp genom skogen.
Många väljer dock att köra upp på toppen via en mycket brant ledningsgata – och om du väljer att göra detta och blir förskräckt halvvägs upp i backen där det är ett 2 meters ‘stup’ som skall forceras ,  så finns där en räddningsslinga till vänster!
Både den snälla slingrande leden och den häftiga ledningsgatan går ihop i samma punkt inför den sista etappen upp på berget. Denna del är mycket smal så visa hänsyn till varandra!

Väl uppe på toppen öppnar det upp sig i en vidunderlig utsikt och det går enligt uppgift att se ända ut på havet vid klar sikt.
Under den kommande säsongen önskar jag att ni medlemmar fotograferar Vindskyddet, Utsikten och gärna också ledningsgatan upp till toppen + allt annat som kan var av intresse för förstagångsbesökaren och skickar in de bilderna till oss.